1% - Tág Világ Egyesület - 18225765-1-41

Tág Világ Általános Iskola - OM azonosító: 203159

Tag Vilag Altalanos Iskola

+36 1 7100700

titkarsag@tagvilagiskola.hu

1039 Budapest

Pais Dezső utca 1-3.

Szülői szemmel

Kedves Szülő!

Most mi, a Tág Világ program 4. osztályába járó gyerekek szülei szeretnénk Neked segítséget nyújtani az iskolaválasztásban.

Mert szülőként pontosan tudjuk, hogy milyen nehéz döntés előtt álltok, amikor arról kell döntenetek, hogy az óvoda védettebb évei után kire bízzátok a gyerekeiteket.

Tanárt válasszatok, vagy iskolát? Elég egy kedves tanító nénit találni, vagy ennél több kell ahhoz, hogy nyugodtak lehessetek?

A gyereketek olyan közösségbe kerül, ahol egyszerre érezheti jól magát miközben megszereti a tanulást.

A Tág Világ egy olyan iskola, amelyet már 4 éve együtt tanuló gyerekek szüleiként hoztunk létre, közösen gyerekeinek kedvenc tanárával, Mózes Dórával. Azért alapítottunk egy új iskolát, mert a hagyományos állami keretek között a gyerekeink nem tanulhattak volna tovább azokkal a módszerekkel, amellyel eddig számukra öröm volt a tanulás, és az iskolás kort elérő kistestvéreik sem tudtak volna bekapcsolódni a programba. Nem akartuk, hogy az 5. osztálytól kezdve a gyerekeinknek az időgépben visszafele kelljen utazniuk, vissza egy olyan iskolába, amelyen utoljára Karinthy sorai nyomán tudtunk nyugodt szívvel kacagni.

Márpedig sajnos ma az állami iskolákban a legelhivatottabb pedagógusokra is olyan szigorú előírásokat kényszerítenek, amelyek mellett nagyon nehéz a tanulást egyszerre élvezhetővé és korszerűvé tenni.

A Tág Világ programban eltöltött 4 év számunkra bebizonyította, hogy a tanulás lehet egy igazi kaland, amely a tudás, a felfedezés és a kreativitás világába vezet.

Mi már tudjuk, hogy az „alternatív” iskola nem azt jelenti, hogy nincsen fegyelem és nem kell komolyan venni a tanulást, hanem azt, hogy olyan módszerekkel dolgoznak a pedagógusok, amely mellett jobban kibontakozhatnak a gyerekek képességei, szabadon engedhetik kreativitásukat, miközben nemcsak elsajátítják a kötelező tananyagot, hanem megtanulnak együttműködni, csapatban dolgozni, felelősséget vállalni.

A mi gyerekeink előtt már kitárult a világ! Ha te is ezt kívánod a saját gyerekednek, akkor ismerkedjél meg közelebbről a Tág Világ programmal!

Ismerd meg az iskola pedagógiai programját (itt ‐ link) és olvasd el a leggyakrabban felmerülő kérdésekre adott válaszainkat, utána pedig gyere el valamelyik bemutatkozó foglalkozásunkra!

Itt pedig megnézhetsz néhány képet arról, hogy hogyan zajlik a tanulás egy XXI. századi iskolában.