1% - Tág Világ Egyesület - 18225765-1-41

Tág Világ Általános Iskola - OM azonosító: 203159

Tag Vilag Altalanos Iskola

+36 1 7100700

titkarsag@tagvilagiskola.hu

1039 Budapest

Pais Dezső utca 1-3.

Alapelveink

Nyitottság, tolerancia

Nyitottak vagyunk minden olyan diák és szülő számára, akik vállalják, hogy közösségünk aktív és kezdeményező tagjai legyenek. Elismerik a program, a pedagógus szakmai kompetenciáját, fontosnak tartják az együttgondolkodást a gyerekek nyugodt, kiegyensúlyozott fejlődésének érdekében.

Tovább

Tevékenységközpontú-kompetenciaalapú oktatás

Olyan tudásképet képviselünk, amelyet alkalmazni, használni lehet a tanórákon kívül is. Szemléletünk lényege, hogy megfelelő motivációs környezetben a tanulók érdeklődésüktől, kíváncsiságuktól hajtva szereznek ismereteket, a tanulás-tanítás örömteli, változatos tevékenység legyen.

Tovább

Értékelés

Az osztályozás megjelenése és rendszeres motivációs céllal történő alkalmazása a tudásért való tanulás helyett a jegyekért való tanulást eredményezheti. Az osztályzatokkal kapcsolatos félelmek, izgalmak, szorongás pszichológiai túlterhelést idézhetnek elő, és teljesítmény visszatartó hatásuk is lehet. Az osztályozás összesen öt foka, csak az intellektuális területekre irányultsága a személyiség fejlődésének, állapotának leegyszerűsítő értékelésére alkalmas.

Tovább