1% - Tág Világ Egyesület - 18225765-1-41

Tág Világ Általános Iskola - OM azonosító: 203159

Tag Vilag Altalanos Iskola

+36 1 7100700

titkarsag@tagvilagiskola.hu

1039 Budapest

Pais Dezső utca 1-3.

Híreink

A Tág Világ Program az Aquincum Iskolában

Hosszú hallgatás után köszöntünk mindenkit újra itt! Nagy utat tettünk meg közben, nem telt eseménytelenül a nyár, és most már boldogan állíthatjuk, hogy a Tág Világ Program az Aquincum Iskolában otthonra talált: működik, fejlődik és terveink szerint tovább gazdagodik!
És hogy mi minden történt a nyáron, hogyan is jutottunk el idáig?
Íme egy rövid összefoglaló:
Beiratkoztunk és új tanulók is csatlakoztak hozzánk:
A volt Herkules Iskola 4 osztálya, a 2011/2012-es tanévben a 2., 3., 4., és 5. osztályok sikeresen átiratkoztak az Aquincum Iskolába, ahol Tág Világ Program néven a régi tanáraikkal és a jól bevált módszertan szerint folytathatják a tanulást. Az osztályokhoz több új tanuló is csatlakozott, szeretettel köszönjtük őket!
Szakmai felkészülő tábor a Program tanárai számára:
A Program tanárai július 11-15 között Balatonkenesén szakmai felkészülő táboron vettek részt, ahol kidolgozták a 2011/2012-es tanév szakmai tervét, összehangolták az osztályok munkatervét és meghívott előadókkal szakmai képzésen is részt vettek. Ezt a tábort a Szülői Munkaközösség a Cipősdobozba érkezett befizetésekből 15o.ooo Ft-tal támogatta. Köszönjük mindenkinek a hozzájárulást.
Referencia iskola lettünk:
Az Önkormányzattal és az Aquincum Iskola vezetőségével együttműködve, a Program tanárainak Jó Gyakorlatai segítségével az Aquincum Iskola a nyár folyamán elnyerte a referencia iskola címet. Ez hatalmas eredmény, mivel a kerületben egyedül mi rendelkezünk ezzel a címmel.
A referencia iskola cím ahhoz is szükséges volt, hogy beadhassuk a TÁMOP pályázatot, aminek eredményhirdetését izgatottan várjuk. Eredményes pályázat esetén az iskola 6 millió Ft forráshoz jut, amelyből a Tág Világ Program szakmai fejlesztése és felsőbb osztályokra kidolgozása, a tanárok továbbképzése és mentorálása, illetve taneszközök beszerzése is megoldható lesz.
Megalakult a Tág Világ Egyesület:
A Tág Világ Program osztályainak szülői munkaközösségéből megalakult a Tág Világ Egyesület. Célja a program támogatása – anyagilag, eszközökkel, pályázatokkal, személyes részvétellel, egyszóval minden módon, ami a gyermekek számára még gazdagabbá és tartalmasabbá teszi az iskolát. Minden szülőt, tanárt, ismerőst és támogatót hívunk, hogy lépjen be az Egyesületbe és segítse munkánkat. A belépésről és az Egyesületről bővebben az ‘Egyesület’ fülre kattintva található több információ.

Köszönjük mindenkinek a támogatást, a kitartást, a segítséget. Mindenkinek kívánunk tartalmas, élményekben, tapasztalatokban és tanulásban gazdag tanévet!
Ezen a honlapon, illetve a már jól ismert facebook oldalunkon folyamatosan tájékoztatunk minden aktuális történésről.

 

Comments are closed.