1% - Tág Világ Egyesület - 18225765-1-41

Tág Világ Általános Iskola - OM azonosító: 203159

Tag Vilag Altalanos Iskola

+36 1 7100700

titkarsag@tagvilagiskola.hu

1039 Budapest

Pais Dezső utca 1-3.

Híreink

Életünk a karanténban – Mag

A Mag osztály (ötödikesek) osztályfőnökének, Ildikónak gondalatai következnek, olvassátok szeretettel.

„Úgy tűnik…mintha…úgy csinálunk mintha…

Digitális tanrend, digitális oktatás, online órák, ZOOM, Discord úgy épült be hétfő reggelre szótárunkba, mintha csak készültünk volna rá.
Március 16- án 9 óra 00 perckor már élesben főpróba nélkül „nyomtuk”a digitális tanulást, miközben mindenki azon aggódott, hogy ez hogy fog menni, s már láttuk a brit tudósokat lelki szemeink előtt hogyan kutatják majd ennek hatásait, s tesznek örökérvényű megállapításokat. Mi akkor még csak azzal voltunk elfoglalva hol találunk egy csendes zugot a lakásban, hogy ne surranjon el anya két percre mögöttem vagy hogy nézhetek ki ilyen bénán a kamerán és mindenkinek milyen gáz a hangja a mikrofonban. Persze a sok okos erről egy szót sem fog írni soha 🙂

S aztán szép lassan tényleg mindenbe belejöttünk, anya úgy teszi oda a reggelit, hogy éppen csak a keze látszik, úgy ki tudok menni a mosdóba, hogy még a bekapcsolt kameránál se veszik észre, úgy tudok két pályát teljesíteni a kedvenc játékomon, hogy közben János vitézt olvasok hangosan és két perc alatt olyan frizurát varázsolok magamnak, hogy még Zsidró Tamás is megirigyelhetné.

Folynak az online órák…megtanultuk hogy soha ennyi kreatív ötlet nem szabadult fel sem az osztályban sem a tanárokban, hol a konyhában szaladgáltunk s magas hangrendű tárgyakat fotóztunk, hol színkört
készítettünk, hol babot ültettünk, hol…. s persze kitalálták, hogy mehetünk online színházba, koncertre, s moziba, hogy lehet online is edzeni, vagy online jógázni s úgy tűnik mintha edzenénk, mintha színházban lennénk, mintha együtt lennénk, mintha… de azért azt is megtanultuk, hogy ez a mintha tényleg csak ennyi: MINTHA …vagyis Viszlát Karantén! elég volt belőled, GYERE ISKOLA, mi készen állunk !

Ildikó”

Comments are closed.