1% - Tág Világ Egyesület - 18225765-1-41

Tág Világ Általános Iskola - OM azonosító: 203159

Tag Vilag Altalanos Iskola

+36 1 7100700

titkarsag@tagvilagiskola.hu

1039 Budapest

Pais Dezső utca 1-3.

Híreink

Az Iránytű osztály fel lett villanyozva :-)

Mik ezek a furcsa dolgok…?
Nem is gondolnánk, hogy mennyi van! Foglalkoztunk a fénnyel, hangokkal, elektromossággal, optikai és érzéki csalódásokkal, alapvető fizikai jelenségekkel, amik a gyerekek számára valóban a titkok és csodák, de megkockáztatjuk, hogy némely esetben a varázslatok világát képviselik itt, a Piliscsévi Játékparkban.
Ez nem tanóra, hanem közös felfedezés, és ki ne szeretné lerántani a leplet a hihetetlennek tűnő dolgokról? Ez bizony az Ő számukra maga a felfedezés!
Gondoljunk csak bele! Ha valamit (egy kis segítséggel ugyan) felfedezünk, mert felébresztette a fejünkben a „miért kukacot” akkor az lehet unalmas? Ugye nem! Ráadásul, ha valamit sikerül felfedeznünk, akkor tanulunk? Bizony! …és úgy, hogy észre sem vettük…! :-)
Ebben az ismertetőben fel tudnánk sorolni kísérleti eszközök neveit, nagy természettudósokról elnevezett jelenségeket, de a gyerekek számára átadni kívánt dolgok lényege a Piliscsévi Játékpark szemszögéből nem ez. A lényeg, megismertetni velük a korosztályuknak megfelelő módon és szinten a felfedezés, a megértés, a tudás gyarapításának élményét viccesen, játékosan, nevetve, hogy mindezt ne tuszkolni kelljen a buksikba, hanem Ők maguk akarják elsajátítani…
Ugye, ez jó dolog…?

…nos, erre való a TITOKSZOBA a Piliscsévi Játékparkban.
Comments are closed.