1% - Tág Világ Egyesület - 18225765-1-41

Tág Világ Általános Iskola - OM azonosító: 203159

logo

+36 20 364 9501

titkarsag@tagvilagiskola.hu

1039 Budapest

Pais Dezső utca 1-3.

Híreink

Egy kis nosztalgia :)

A decemberi és a januári hónapjaink olyan gyorsan elteltek, mintha nem is lettek volna.

Decemberben minden osztály lázasan készült a Luca napi vásárunkra, szebbnél szebb portékák találtak végül boldog gazdára, ráadásul az Iránytű osztály még melegszendvics- és „smutyi” bárt is nyitott e jeles napon 🙂

Ebben a hónapban még a Mikulás is járt nálunk, aki a sok édességen kívül egy bűvészt is hozott magával.

Nem csak egymásra, hanem másokra is gondoltunk a szeretet ünnepe közeledtével, ezért iskolánk csatlakozott egy adománygyűjtő akcióhoz, aminek a keretén belül a Szent Miklós Általános Iskola, Diákotthon és Gyermekotthon tanulóinak arcára csaltunk mosolyt kedves ajándékokkal.

A Kristályok megnézték a  Diótörőt a Szegedi Kortárs Balett előadásában, amit nagyon élveztek a kis elsősök, sőt még a kulisszák mögé is beleshettek. Januárban pedig megünnepelték, hogy már 10-ig ismerik a számokat és megtartották a 10-es bulit.

A Bárkások ásványkiállítást szerveztek mindenki örömére, Andris geológus Nagypapája pedig rengeteg érdekességet és tudást osztott meg velünk a csillogó kőzetekről, kövekről. Januárban a Bárka fedélzetét sárkányok lakták be, a gyerekek megalapították a Sárkány Köztársaságot, de eljöttek hozzájuk az óriások és a legkülönbözőbb mesehelyszínekre is ellátogattak.

A Szikra osztályt űrlények szállták meg, és szuper űrhajókat építettek, papírmasé technikával pedig elkészítették a bolygókat. Valamint matek órán kipróbálták, hogyan lehet számokból macskát alkotni és még a Szikra TOP 100 is elindult!

Az Iránytűk gyönyörűen felújították a termüket. Januárban egy kis vendég érkezett hozzájuk a Pilisi Gyermekotthonból, akit az Iránytűs gyerekek hívtak meg, mert foglalkoztatta őket, hogy hogyan élik mindennapjaikat azok a gyerekek, akik valamilyen oknál fogva nem élhetnek a családjukkal.

A Tűz és a Víz osztály elkészítette „Picasso kollázsait”, valamint különleges országokról készítettek színes és érdekes gyűjtőmunkát. A Magocskák pedig gőzerővel készültek a nyílt napokra.

Comments are closed.