1% - Tág Világ Egyesület - 18225765-1-41

Tág Világ Általános Iskola - OM azonosító: 203159

Tag Vilag Altalanos Iskola

+36 1 7100700

titkarsag@tagvilagiskola.hu

1039 Budapest

Pais Dezső utca 1-3.

Híreink

Mit csináltunk novemberben…?

A Kristály kihagyhatatlan programja ebben a hónapban a Bárka osztály ásványkiállítása volt 🙂 A név kötelez, de kár is lett volna kihagyni, mert gyönyörű ásványokat láthattak és rengeteg érdekességet tudtak meg a kis Kristályok. Ebben a hónapban is tovább csiszolódott a tudásuk, magyar órán arra törekedtek, hogy minél több betűből álló szót rakjanak ki. Matematikából pedig azt várták, hogy egy számból minél többet kelljen kivonni, mert ezeket Anita cukorkákkal mutatta meg a gyerekeknek.

A tél beköszöntét nagyon élvezték a gyerekek az udvaron, felavatták a spontán keletkezett természetes jégpályát is, valamint a Luca napi vásárra készültek a hónap utolsó napján a szülőkkel együtt.

A Bárka osztályban folytatódott a Mese téma: varázslókról és boszorkányokról olvastak a gyerekek, valamint az Óz, a nagy varázsló című mesét hallgatták ebben a hónapban, ami igazán a szívükhöz nőtt és nagyon jókat beszélgettek erről a történetről. A téma keretén belül ellátogatott az osztály a Mesemúzeumba, ahol kiállták a gyerekek az összes próbát és királylányokká, királyfikká avatták őket! 🙂 Mivel csillognak, különlegesek és varázslatosak és ez illik a mesékhez (na meg a törpék is szívesen bányásszák ezeket) megszervezte az osztály a már fentebb említett ásvány, kristály, kőzet kiállítást, amit egy előadással tett még izgalmasabbá egy kedves geológus Nagypapa és erre az egész iskolát meg is hívták.

A Szikra osztály egész hónapban a csillagos égbolt témájával foglalkozott. E téma keretén belül fantasztikus festményt festettek a gyerekek a termük melletti falra, ami a bolygókat ábrázolja. Készítettek egy űrhajót is, ami egyenesen a Holdra repít bárkit, az igényesen elkészített plakátjaik tanulmányozása által közelebbről is megismerhetjük a bolygókat, sőt, még űrlényeket is terveztek papírból 🙂

Novemberben is számos érdekes feladat és kaland várt a Mag osztályra. Megálmodták és meg is valósították saját kis különleges világukat a „Fityfiritty falvát”. Megrajzolták mesebeli önmagukat, elkészíttették képzeletbeli lakóházukat. Ezek a feladatok és gyakorlatok segítették őket abban, hogy gyakorolják érzelmeik felvállalását, és hogy egyre ügyesebben dolgozzanak együtt. November utolsó napján egy különleges látogatáson vettek részt a Tapintható kiállításon, ahol a Kézzelfogható Alapítvány látássérült és vak tagjainak képzőművészeti alkotásait csodálhatták meg. Bekötött szemmel, kezeikkel tapinthatták meg a kiállított műveket. A látogatás alkalmával a gyerekek megismerkedhettek vak és gyengén látó emberekkel, akik mindennapi életükről meséltek nekik.

Az Iránytű osztály is izgalmas programokon vehetett részt ebben a hónapban, mely elsősorban iskolai szintű eseményekhez volt köthető. November 20-án fantasztikus emberek és segítő kutyáik látogattak el hozzánk. Meséltek nekünk arról, hogy milyen az élet látás-, hallás-, vagy mozgássérültkén. A bemutató végén még az állatokat is meg lehetett simogatni.

November 28-án az Iránytű is részt vett az iskolai egészségnapon, ahol többek között a lányok higiénés előadást hallgattak, míg a fiúk gyógyteákat szürcsölgettek.

Az őszi szünetről visszatérve sok- sok program várt a Tűz és a Víz osztályra is. November 8-án a Csillagház Iskolából érkeztek hozzájuk és megismerhették az ott tanuló mozgáskorlátozott gyerekek életét.

Közben két csapat is készült a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyre. Az egyik csapat a 10. helyezést érte el. Gratulálunk Nekik!

November 10-én a fergeteges halloween partyn lelkesen vett részt a két osztály, ahol  casinót rendeztek be mindenféle szerencsejátékkal és csokiszökőkúttal.

Valamint ellátogattak egy olyan iskolába is, ahol értelmi fogyatékos gyerekekkel foglalkoznak. Megismerkedtek Kyrával, aki majd néhány órát eltölt náluk az osztályban.

Ismét kalandos hónapot zártunk. Bárki láthatja: nálunk mindig zajlik az élet! 🙂

Comments are closed.