1% - Tág Világ Egyesület - 18225765-1-41

Tág Világ Általános Iskola - OM azonosító: 203159

Tag Vilag Altalanos Iskola

+36 1 7100700

titkarsag@tagvilagiskola.hu

1039 Budapest

Pais Dezső utca 1-3.

Híreink

Első hetek :-)

Elindult a második nagy kaland!

 

Mi kell egy igazán jó hangulatú évnyitóhoz? Színes lufik, torta, piknik, csillogó szemű gyerekek és szüleik, valamint lelkes pedagógusok. Nálunk a Tág Világban egyik sem hiányzott!

Az időjárás nem engedte, hogy az udvaron piknikezzünk, azonban ez nem szegte kedvünket. Nagy örömmel köszöntöttük iskolánk legkisebbjeit, az elsősöket, akiket az 5. osztályos mentoraik már aznap szárnyaik alá vettek egy ünnepélyes lufi-átadó keretében.

Óriási készülődés előzte meg az új tanév megnyitását: az iskola felső emelete és a földszinti mosdók felújításra kerültek, a tantermek otthonossá alakultak, az udvar rendezett lett. Rengeteg munka volt ez, melyhez a szülők és külső támogatóink mind fizikailag, mind pedig anyagilag hozzájárultak.

Nagyon köszönjük ez úton is a sok segítséget, hiszen közösségi iskolaként ez kiemelt érték számunkra.

Ráadásul idén lett a Tág Világ egy esztendős, amit természetesen egy hatalmas tortával ünnepeltünk meg.

A köszöntések és köszönetnyilvánítások után mindenki saját termében folytatta tovább a napot: ismerkedéssel, csapatépítéssel, kötetlen beszélgetésekkel, falatozással. Minden osztályt egy kis meglepetéssel köszöntöttünk így az év elején. Az elsősök például Judittoo által készített Irkafirkát kaptak ajándékba, ami a szabadidő hasznos eltöltése mellett az írástanulásban lesz majd nélkülözhetetlen barátjuk.

Az első hetünk a közösségformálás és a ráhangolódás jegyében telt. Kirándulások, mentorprogramok tették még színesebbé a napjainkat, valamint szerveztünk csapatépítő napokat osztályoknak, szülőknek egyaránt. Különösen az első osztályosoknak okoztak nagy izgalmat az első napok, de a hét végére az eleinte még bátortalan lépéseket felváltotta a vidám és határozott már-már szaladás. Ők egyébként a héten közösen megválasztották maguknak a Bárka osztálynevet.

Már az első héten az volt a cél, hogy kíváncsivá tegyük a gyerekeket, így csupa számukra izgalmas játék és feladat volt terítéken.

Kedves Tág Világos Gyerekek, jó újra Veletek lenni és közösen felfedezni a világot!

Kedves Szülők, köszönjük, hogy Ti is velünk vagytok és számíthatunk rátok!

Kalandra fel!

[foogallery id=”2442″]

 

Comments are closed.