1% - Tág Világ Egyesület - 18225765-1-41

Tág Világ Általános Iskola - OM azonosító: 203159

Tag Vilag Altalanos Iskola

+36 1 7100700

titkarsag@tagvilagiskola.hu

1039 Budapest

Pais Dezső utca 1-3.

Híreink

Hol tartunk május elején?

Az utosló bejegyzés óta a legfontosabb fejlemény az, hogy a Művészetért Alapítvány visszalépése után új koncepcióban egyeztünk meg az önkormányzattal. Ennek lényege az, hogy a Herkulesből azok az osztályok, amelyek összetartva meg tudnak maradni tanáraikkal átmehetnek az Aquincum Iskolába. Az Aquincum Iskola külön programként fogad be minket az iskola az üres termeibe, ahol lehetőséget kapunk arra, hogy a következő években is a megszokott módszerrel tanuljunk. Így szeptembertől az iskolában az 1-5, vagy 2-5. évfolyamon lesz egy-egy „Herkules –típusú osztály”.

Május 5.-én az SZMK képviselői beszámoltak az önkormányzatnak arról, hogy sikerült felmérni hány gyermek átíratásáról nyilatkoztak a szülők. A számok alapján az önkormányzat elfogadta, hogy a jelenlegi 1.-4. osztály önálló osztályként, tanáraikkal együtt a Herkules módszertant folytatva iratkozik át, és lehetőséget kapnak arra, hogy kimenő rendszerben ebben a módszerben tanuljanak.

Azóta megindult a további szakmai és adminisztratív lépések egyeztetése az átmenő tanárok, SZMK és az Aquincumi iskola vezetése között.

Május 5.-én abban is megegyeztünk, hogy feltárjuk, hogy a leendő elsősök közül hányan szeretnének még mindig ebbe a programba iratkozni és a szám ismeretében fognak dönteni arról, hogy elindulhat-e szeptemberben az első osztály is.

Mind az önkormányzat, mind a befogadó iskola eddigi támogatását és segítségét köszönjük!

Üdvözlettel:

Pallai Katalin és Varga Renáta az SZMK képviseletében

Comments are closed.