1% - Tág Világ Egyesület - 18225765-1-41

Tág Világ Általános Iskola - OM azonosító: 203159

Tag Vilag Altalanos Iskola

+36 1 7100700

titkarsag@tagvilagiskola.hu

1039 Budapest

Pais Dezső utca 1-3.

Híreink

Nyitott iskola- Látogatók a Tág Világban

December 15-én egy egész napra megnyíltak az osztálytermek, szinte megkétszereződött az iskola létszáma, és Tág Világos gyerekeket kísérő szülők, nagyszülők maguk is „iskolapadba ültek” – legalábbis gondolatban. Ugyanis az órákon való részvétel során, a kooperatív módszerek a megfigyelő helyzetben lévő vendégeket is éppúgy beszippantották, hogy a tanulókat: nehezen lehet kívülállónak maradni az izgalmas feladatok alatt.

Az ötödik osztályosok az ókor témakörén belül Egyiptomot dolgozták fel online kvízjátékkal, hieroglifa titkosírással, a matematika órán a törtekről szóló igaz/hamis vetélkedő okozott derült pillanatokat, természetismeretből pedig sikeresen modellezték a térben a halmazállapotokat.

A világvallásokat lezáró órára babzsákos verseléssel hangolódtak a negyedikesek. Füllentős játékkal tettél próbára ismereteiket, csoportmunkában vallásjelképeket raktak ki puzzle darabokból. Az órát „értékelő salátával” zárták a gyerekek, majd ezt követően az anyanyelvi angol tanár vidám foglalkozásán vehettek részt a szülők.

Másodikosaink a múzeumi foglalkozásra készülve Mészöly Miklós: Hegy meg az árnyéka című történetével foglalkoztak. Hegy-patak játékot játszottak, életre keltették tulajdonságaikat és keresték a határt valóság és mese között. Tiltott számok játéka után matematikai feladványokkal küzdöttek, melyek között akadtak olyan példák, amelyeknek megfejtése irodalmi idézethez vezetett.

Az elsősök tovább haladtak a Titkos úton Pásztororom csúcsa felé, a varázsló birodalmába.  A kalandos út sok izgalmas feladatot tartogatott számukra a V betűvel, szavakat formáltak testükkel, próbára tették memóriájukat, olvasásukat, képzelő erejüket. Számoltak, legóztak, fejtörőket oldottak meg a kedves varázslóval.

A gyerekek igazi házigazdaként viselkedtek, a közös tízóraizás, ebédelés, kutyasétáltatás nagyon meghitté, családiassá tette a közösségi tereket. Az ebédszünet után a látogatóknak alkalmuk volt az iskola vezetőségével és a pedagógusokkal beszélgetni a Tág Világos pedagógiai módszerekről, fejlesztési elképzelésekről.

A délutáni együttlét már a karácsonyvárás jegyében zajlott, sokan ünnepi dekorációt varázsoltak a termekbe, és voltak, akik alkotóműhelyekben karácsonyi ajándékokat készítettek vagy a családoktól érkező adományokat csomagolták be a Tűzoltó utcai Gyermekklinika, a békásmegyeri Gyermekek Átmeneti Otthona és a Jó Pásztor Anyaotthon kis lakóinak.

Nagyon köszönjük mindenkinek a részvételt, a családoknak a sok-sok ajándékot, és reméljük, 2017 tavaszán ismét találkozhatunk ebben a körben egy hasonlóan kellemes hangulatú közösségi programon!

 [foogallery id=”2066″]

Comments are closed.