1% - Tág Világ Egyesület - 18225765-1-41

Tág Világ Általános Iskola - OM azonosító: 203159

Tag Vilag Altalanos Iskola

+36 1 7100700

titkarsag@tagvilagiskola.hu

1039 Budapest

Pais Dezső utca 1-3.

Híreink

Tanulmányi kirándulás a negyedik évfolyamon

A magyarországi nemzeti parkok projektünk zárásaként azt terveztük, hogy ellátogatunk a Pilisben található Czibulka János Menedékházba, mely Kőhegyen, a Duna Ipoly Nemzeti Parkban található. Ahogy közeledett tanulmányi kirándulásunk időpontja, úgy romlott az idő és lett egyre hűvösebb. De mi már elhatároztuk magunkat! Dacolva az esővel és a hideg széllel, palacsintákkal és sült kolbászokkal a szemünk előtt, melyeket majd a menedékházban ebédre elfogyasztunk, indultunk útnak. Sok feladatunk volt: fontos tereptárgyakat rajzoltunk be a vaktérképre, ezzel azonosítottuk az adott pozíciónkat, fényképeztünk és rajzoltunk, állatnyomokat kerestünk és próbáltunk beazonosítani.

Így fedeztünk fel néhány medve lábnyomot, melynek barlangjára is ráakadtunk :). A barlang nagyon izgalmas, nem beszélve arról, hogy a bejáratánál sikerült rábukkanni a keresett geoládára! Nagy volt az öröm!

Igazi túra volt! Nem lazsáltunk és fel is érkeztünk a menedékházhoz. Nagyon kedves vendéglátóink, finomabbnál finomabb ennivalóval kínáltak bennünket. Habár a sült kolbász hiánya némelyekben nagy csalódással párosult, az elfogyasztott házi lekváros és citromos, vaníliás cukros túrós palacsinták mennyisége mindenkit kárpótolt.

A túra végén volt még némi izgalom: vajon elérjük e a buszt, ami haza visz bennünket? Kis futás… és igen, ez is sikerült! Mindenki előtt le a kalappal a lelkesedéséért és a kitartásáért!

Hajrá Iránytű osztály!

 

Comments are closed.