1% - Tág Világ Egyesület - 18225765-1-41

Tág Világ Általános Iskola - OM azonosító: 203159

Tag Vilag Altalanos Iskola

+36 1 7100700

titkarsag@tagvilagiskola.hu

1039 Budapest

Pais Dezső utca 1-3.

Hullám

Hullám

Az osztályunkat Hullámnak hívják, mi vagyunk itt, 23-an a tanulók! A harmadik évet a Tűz témával kezdtük! Tudtátok, hogy milyen anyagok alkotják a lávát? Vagy mit kell tenni, ha tűz keletkezik? Hogyan dolgoznak vészhelyzetben a tűzoltók? Hányas kulccsal nyitja ki egy tűzoltó az égő házban ragadt embereket? Minderre választ kaptunk a Budapest Garden tűzoltónapján. Szeretünk kísérletezni, ezért sokféle anyagot meggyújtottunk a kémiateremben. A foglalkozásainkon számítógépet is használunk, adatokat gyűjtöttünk a világ legveszélyesebb vulkánjairól, videókon tanulmányoztuk a kitöréseket. A Vezúvval több ideig is foglalkoztunk, Pompeji pusztulásáról és körülményeiről riportok és tudósítások születtek. Megalkottuk Pompeji virágzó városát. Nézzétek meg a videónkat! Ugye, milyen klassz?

Ki találta fel a gyufát? Mi a görögtűz, vagy a Szent Elmo tüze? Ki gondolná, hogy már a 9-10 évesek is tudják ezekre a kérdésekre a választ. Mi tudjuk! Szakértői csoportokban dolgoztuk fel a témákat, a témavezetők pedig tablókat készítettek a hallgatóságnak.

Szívesen tanulunk a természetben, még a Covid idején megfogadtuk, ha tehetjük többször visszatérünk kedvenc helyszínünkre: a Som-hegyre. Szeptemberben is ott töltöttünk 3 napot, ahol az erdei tűzgyújtás szabályairól tanultunk.

Ilyen kalandok után számunkra nincs lehetetlen: Irány a Csillagos ég! Következő témánkban az Univerzum titkaira keressük a válaszokat! 

ahol kaland a tanulas!